50. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Kıran Kırana Geçti

1920 1280 Kepez Belediyesi

Kepez Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşlerinin bu sene 50.sini gerçekleştirdik. Kıran kırana geçen güreşlere, halkımızın ilgisi yoğun oldu. Sahil Yolu Caddesi Halk plajının yan tarafına yeni yapılan 19 Mayıs Ahmet Taşçı Güreş Alanında sabah 11:00’de başlayan müsabakalar akşam 20:00’e kadar devam etti. Finalde Şaban Yılmaz’ı eleyen Orhan Okulu, 50. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı oldu.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan; “Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreş severlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 50.’sini düzenlediğimiz Güreşlerde Altın Kemerli Güreş sözümüzü verdik. Bu yıldan itibaren 3 kez üst üste Baş Pehlivan olan güreşçimize altın kemer vereceğiz. Güreş Ağamız Yahsem Korkmaz’a 3 yıldır üst üste ağalığından dolayı Altın Kemer ve Kupasını takdim ettik. Katılan Baş Pehlivanlarımıza, konuklarımıza, vatandaşlarımıza, organizasyonda emeği geçen herkese ve Güreş ağamız Yahsem Korkmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Güreşlerin sonunda dereceye giren güreşçilere madalya ve kupalarını takdim edildi.

Yorum Yaz